9.2. Yhdistelmäkilpailu 15km (P) + 15km (V)
Yhdistelmäkilpailut ovat usein mennyt melkoiseksi kyttäilyksi. Koko kilpailumuodon mielekkyys on helppo kyseenalaistaa, koska perinteisen osuus mennään yleensä niin hiljaa, ettei sillä ole lopputuloksiin käytännön merkitystä. Jos ja kun nähdään jälleen loppukiritaisto, on Norjan Petter Northug selvä suosikki.
Haastajaosasto onkin sitten mielenkiintoisempi. Venäjän Maxim Vyleghanin tulee olemaan todella vahva, eikä edes Northugin lyöminen olisi jättipommi. Maan mies Alexander Legvok kuuluu myös kotiyleisön suurimpiin mitalitoivoihin. Kokenut Dario Cologna sekä Ruotsin Marcus Hellner ja Norjan Martin Johnsrud Sundby kuuluvat myös mitaliehdokkaisiin.
Suomalaisittain toivo on oikeastaan menetetty. Matti Heikkinen on joukkueen ylivoimaisesti kuumin nimi, mutta sairastelut ovat häirinneet valmistumista. Heikkisen päämatka on 10 kilometrin väliaikalähtö, joten mies saattaa jättää yhdistelmäkilpailun kokonaan väliin.
11.2. Sprintti, vapaa
Myös sprintissä Northug on suurin ennakkosuosikki. Norjalainen osaa lajimuodossa elintärkeän taktikoinnin loistavasti. Mielenkiintoinen haastajanimi on isäntämaan Sergei Ustuygov, joka tänä vuonna jo voitti Val di Fiemmessä junioreiden MM-kultaa. Myös Nikita Kryukov ja Alexei Petukhov pystyvät aina mestaruuteen saakka.
Arvoituksellisessa kilpailussa mitaliehdokkaita on useita. Myös Emil Jönssön, Eirik Brandsal, Alex Harvey, Teodor Peterson, Nikolay Morilov ja Anders Gloersen omaavat mitalisaumat.
14.2. 15km, perinteinen, väliaikalähtö
Suomalaisten päämatka. Heikkinen on sairastellut, mutta ”pöljän päivän” sattuessa suomalainen on yllätysvalmis. Sotshin raskaat olot sopivat loistavasti äärimmäisen paljon kipua sietävälle Heikkiselle. Perinteinen tyyli sopii loistavasti Sami Jauhojärvelle ja kymmenen parhaan joukkoon on huippusaumat.
Northug kuuluu tässäkin lajissa suosikkeihin, mutta väliaikalähdöt eivät ole missään nimessä norjalaiselle ominaisimpia. Kazakstanin Alexei Poltaranin sekä vanha nestori Dario Cologna vaikuttavat etukäteen vahvimmilta. Viiden joukkoon on tyrkyllä valtava liuta hiihtäjiä, mutta mitaleille tuskin mainittujen lisäksi yltää muut kuin Sundby tai Legkov.
16.2. Viesti 4x10km
Viestistä voi odottaa Norjan ja Venäjän välien selvittelyä. Ruotsi saa myös tasainen ryhmän liikkeelle ja taistelee pronssista. Yllätyksellinen joukkue löytyy Kanadalta, joka saattaa vielä lyödä ruotsalaisille jauhot suuhun pronssimitalitaistossa. Suomen joukkue ei herätä etukäteen valtavaa luottamusta. Suomi pystyy rimpuilemaan kyllä joukon mukana pitkälle, mutta todennäköisesti sijoitus valuu kuuden parhaan ulkopuolelle.
19.2. Parisprintti
Kun matka hiihdetään perinteisellä, on isäntämää Venäjä pakko nostaa ykkössuosikiksi. Aleksei Petukhov ja Nikita Kryukovluo hurjan parin. Val di Fiemmen parisprintin voittajakaksikolle tuskin löytyy haastajaa.
Norja saa totta kai kovan joukkueen muodostettua myös tähän kilpailumuotoon. Kanada saa myös loistavan parin rakennettua ja on yllätysvalmis. Mielenkiintoisen joukkueen saa koolle myös Kazakstan, joka saattaa Poltoraninin johdolla olla kilpailun musta hevonen. Suomen mahdollisuudet edes kuuden joukkoon ovat minimaaliset.
23.2 50km, vapaa, yhteislähtö
Jos hiihtovauhti menee mateluksi, Northugin loppukiri on muille liikaa. Ja kuka olisi se, joka uskaltaisi lähteä pitämään vauhtia? Viime vuoden maailmanmestaruuskisoissa sen teki Ruotsin Johan Olsson. Tänäkin vuonna Olsson kuuluu suosikkeihin, kuten myös Cologna, Sundby, Vylegzhanin ja Legkov. Colognalle kelpaa oikeastaan millainen vauhdinjako vain, joten hän on viisikosta varmin mitalisti.